Over Jeanet

Jeanet Manders
psychosociaal hulpverlener


praktijk in Nieuwegein, provincie Utrecht

contact en informatie: contactfomulier
of mob. 06 12281759

Als persoon ben ik nieuwsgierig naar andere mensen en wat hun persoonlijke motivaties en drijfveren zijn. Door de dialoog aan te gaan met anderen, dus door open in gesprek te gaan, vragen te stellen vanuit oprechte interesse ontdek ik steeds weer interessantste verschillen en overeenkomsten.

Als psychosociaal counselor heb ik gemerkt dat het zeer de moeite loont als ik een ander kan aanvaarden zoals hij/zij is nl. een bijzonder mens. Met een verrassende benadering wil ik door de juiste vragen te stellen mensen helpen om in hun kracht te komen. Dat doe ik vanuit een enthousiaste ruimdenkende en positieve houding.

Het leven in zijn hoogste vorm is een vloeiend veranderingsproces waarin niets vast staat.

Alles verandert voortdurend, niets staat vast. Ieder mens gaat in het leven door verschillende fases heen en de een beweegt daarin makkelijker mee dan de ander. Iedereen krijgt te maken met grote en kleine veranderingen en verlies. Als het niet lukt om daar zelf je weg in te vinden dan kan het helpen om samen met iemand hierover te praten. Als gesprekspartner kan ik je helpen om je visie te vergroten door breder en/of dieper te kijken.

Er ontstaat iets moois wanneer je vanuit je hart durft te leven.

Persoonlijke groei en ontwikkeling
Als dertiger kwam ik voor het eerst bij een psycholoog. Die hielp mij om de juiste vragen te stellen. Door die te beantwoorden werden dingen duidelijk en dit leerde mij meer over mezelf: ik leefde niet het leven wat bij mij paste, zo ben ik een mensenmens en paste ik niet in het opgepoetste wereldje van de reclame. Door een vriendin kwam ik terecht bij Herwaarderings Counselen; met aandacht luisteren naar elkaar, emoties (h)erkennen en ontladen van gevoelens. Daar vond ik een luistert oor, een veilige plek om gevoelens te uiten en tijd om na te denken over mezelf. Ik begon inzichten te krijgen in wat een persoon vormt, wat de maatschappij voor invloed heeft en raakte meer en meer geïnteresseerd in wat mensen vormt en motiveert. Zoveel mensen, zoveel verschillen maar ook zoveel overeenkomsten. Vrouwen- en mannenpatronen, de sociale- en maatschappelijke verwachtingen en hoe die op ons drukt. Maar ook wat het verleden nog voor invloed heeft op ons heden. Anderen openen zich gemakkelijk omdat zij zich al snel veilig en vertrouwd voelden bij mij. Daarbij heb ik een sterk ontwikkelde intuïtie waarop ik kan vertrouwen. Ik vind steeds nieuwe wegen om moeilijke onderwerpen toch bespreekbaar te maken en ben oprecht geïnteresseerd in anderen en wat hen bezighoudt.

Ik ga steeds meer inzien hoe belangrijk het is om ergens een passie voor te hebben, wat een energie het geeft om iets te doen wat echt bij je past. Om te gaan voor wat je voor ogen hebt. Dit betekent vaak ook dat je niet de gemakkelijkste weg kiest, zoals het pad wat voor je is uitgestippeld, maar om ook eens een ander pad te bewandelen om te zien waar die je brengt. Misschien is die niet makkelijker te bewandelen, maar wel zoveel mooier. Zo koos ik voor een omscholing tot psychosociaal counselor en ervaar ik elke dag weer dat dit de perfecte keuze was voor mij. Ik help anderen meer wegen te zien, om hun eigen levensweg te vinden, zodat ook anderen meer gaan genieten van de wandeling en het uitzicht. Dit doe ik zowel individueel, met koppels en in groepen.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie