groepsgesprekken

In 2013 ben ik begonnen met het leiden van groepsgesprekken rondom een specifiek thema. Er is behoefte aan een veilige plek om alle gedachten gewoon eens uit te spreken, om goede maar ook slechte ervaringen met elkaar te delen, om elkaar te kunnen helpen en mogelijk zelfs iets van elkaar te leren. Als psychosociaal counselor help ik anderen meer en andere manieren en wegen te zien, om hun eigen levensweg te vinden, zodat zij meer gaan genieten van de wandeling en het uitzicht. Dit doe ik zowel individueel als in groepen. Ik richt mij daarbij op AD(H)D en herstellen van een burnout, persoonlijke groei en ontwikkeling en meer specifiek op “omgaan met narcisme” en “een anders dan gebruikelijke seksualiteit” zoals (BD)SM en andere seks(e).

Werk en privé in evenwicht
• voorkomen en/of herstellen van burn-out
• energiek worden en blijven
• met passie werken en leven
• hart en hoofd in balans

Acht groepsbijeenkomsten
Deel I: voorwaarden, grenzen en beperkende overtuigingen.
Deel II: invloeden van buitenaf, (zelf)inzicht en bewustzijn.
Deel III: internaliseren en integreren. werken met passie.

Met liefde voor jezelf, kracht ontvangen, energie opnemen, breder kijken,
verwerken en integreren = EIGENLIEFDE zoals die werkelijk bedoeld is.

NEXT Narcisme voorbij
Als gediplomeerd psychosociaal counselors en tevens ervaringsdeskundigen weten wij (Jeanet en Suzan) dat de gevolgen van narcisme diepgeworteld zitten en dat dit vaak niet gezien en (h)erkend door de omgeving. Jeanet had een narcistische (groot)ouder en Suzan had relatie(s) met een narcist. Wij geloven dat het lastig is (zelfs voor ervaren hulpverleners) om dit te herkennen zonder de ondermijnende mechanismen van manipulatie van dichtbij te hebben ervaren en beleefd. Hoe diepgewortelde de problematiek van psychische mishandeling zit? Zij die het meemaakten beleefden het als karaktermoord en hartverkrachting! 

Wij bieden een veilige plek om open over jou en je relatie te kunnen vertellen en over wat er is gebeurd. Samen gaan we de wirwar van beïnvloeding ontwarren en “de infiltrant” te ontmaskeren zodat je een helder beeld en inzicht krijgt op de onderliggende problematiek. Eindelijk kun jij je verhaal delen met anderen die begrijpen waar je het over hebt, die geen oordeel erover hebben en jou gaan helpen om
je Zelf weer terug te vinden.

Onze visie en ons verhaal.

Discussiegroepen
Dialoog der (on)deugden zijn bijeenkomsten waarin we met een kleine groep de dialoog aangaan over bdsm en fetisjisme en de impact ervan op onszelf en op onze relatie met anderen. Dialoog der (on)deugden begint vaak met een stelling of vraag, die betrekking heeft op een vooraf gekozen onderwerp. Iedereen die dat wil krijgt de mogelijkheid om ervaringen en gedachten daarover te delen. Dit gebeurd in een veilige omgeving. Er zijn weinig onderwerpen die hier níet besproken kunnen worden.

Aanmelden mailing Discussie Groepen

Een dialoog is een gesprek tussen twee of meer personen, een ieder kan hun standpunt of gevoelens naar voren brengen. Er wordt tijd genomen om goed naar elkaar te luisteren.
Een deugd kan een positieve eigenschap zijn waar een bepaald persoon over beschikt en kan ook duiden op een ethisch goede manier van handelen.
Een ondeugd is iemand die kattenkwaad uithaalt, een deugniet of stouterdje die ondeugende dingen doet. Als tegenstelling van deugd ook wel gezien als verdorvenheid, zie ik het vooral als toevoeging (van twee letters) wat iemand iets extra kan bieden.

Die behoefte aan een veilige omgeving om met elkaar in gesprek te gaan blijkt onder bdsm’ers groter te zijn dan wat er aan mogelijkheden wordt aangeboden. Daarom wil ik graag meer bijeenkomsten organiseren.
Ideeën heb ik genoeg, zoals discussiegroepen voor:
– stellen die beide dominant of onderdanig zijn (en hun zoektocht buiten de relatie?)
– stellen waarbij er verschil in verlangen is (vanilla/bdsm/fetisj)
– stellen met een leeftijdsverschil (te denk aan minimaal 10 jaar verschil)
– onderdanige mannen en ook een veilige plek voor transseksuelen of transgenders

Bijeenkomsten
Stuur mij een bericht via het contact formulier wanneer je interesse hebt, een voorstel wil doen voor een bepaalde groep of een bijeenkomst wenst over een specifiek onderwerp. Ik sta open voor suggesties, ook als je tips hebt voor een andere locatie voor deze bijeenkomsten.