Artikelen

 

een psychosociale benadering

Als psychosociale hulpverlener heb ik aandacht voor zowel de psyché en de persoonlijkheid van het individu als voor invloeden vanuit de omgeving. Door zoveel mogelijk zonder oordeel en open te luisteren, wil ik tot de kern van het probleem komen, als mede de ware kern van de persoon. Ik wil helpen het ideaal beeld realistischer maken en bij te stellen tot wat er werkelijk mogelijk is en wat er past bij die persoon of personen (in de relatie) en eventuele verborgen kanten die minder of niet geaccepteerd zijn gaan integreren. Met deze psychosociale benadering help ik mensen om hun kwaliteiten en kracht terug te vinden en weer de regie te krijgen op hun leven. Dit doe ik individueel, met koppels en in groepen rondom specifieke thema’s en onderwerpen.

“Met een verrassende benadering wil ik door de juiste vragen te stellen mensen helpen om in hun kracht te komen. Dat doe ik vanuit een enthousiaste ruimdenkende en positieve houding.”

Met het schrijven van dit blog wil ik mijn visie delen en mijn psychosociale benadering bij problemen over twee heel specifieke onderwerpen:

  1. Een anders dan gebruikelijke seksualiteit

  2. Narcisme e/o psychische mishandeling in relaties