Kink vriendelijk

Vanwege de schroom die er veelal nog is om open te spreken over seksualiteit en het taboe dat er ligt op de anders dan gebruikelijke seksualiteit, heb ik gekozen om mij vooral te richten op hulpverlening waarbij een andere seksualiteitsbeleving ter sprake komt. Ik beschouw mezelf als een kink-vriendelijke en deskundige hulpverlener:

– gediplomeerd psychosociaal counselor
– vertrouwelijke gesprekspartner
– persoonlijke ervaring met *BDSM, kink en fetisjisme
– gespreksleidster van o.a. discussiegroepen met als thema seksualiteit/*BDSM/kink/fetisjisme
– voorlichtster over een anders dan gebruikelijke seksualiteit

Over kink: 
Eind jaren ‘90 stapte ik de wondere wereld binnen van de kinky/fetisj/bdsm scene en had het gevoel van thuiskomen. Eindelijk een veilige omgeving waar ik mezelf kon zijn, openheid en saamhorigheid was, met respect voor elkaar en voor elkaars verschillen.

Wat betreft het bdsm spel is het dat intieme contact tussen personen wat mij daarin zo aantrekt. Afgestemd zijn op elkaar is noodzakelijk. Verlangens en wensen spreek je uit en wat je niet wilt of juist wel. Achteraf bespreek je wat er goed is gegaan en eventueel wat niet of wat er misschien anders kan. Hoeveel relaties missen deze toch heel belangrijke communicatie?

Dit klinkt allemaal heel serieus terwijl de interactie wordt beschreven als ‘spel’. Dat is hoe ik er graag naar kijk, als iets creatief en speels, serieus met relativerende humor. Steeds met respect de grenzen opzoeken, verkennen en verleggen om spannende nieuwe dingen te ontdekken om persoonlijk door te kunnen groeien.

Niet alleen kinky:
Ik heb mijn partner op 16 jarige leeftijd leren kennen en we zijn nog steeds samen en ook gelukkig. Van ‘kink’ hadden wij toen nog niet gehoord, dat kwam veel later pas. Ik ken daarom de klappen van de zweep oftewel ik weet van de uitdaging om kink in je relatie te brengen, in te passen en vorm te geven. Juist in een lange relatie waarin je samen veel hebt opgebouwd, is die anders dan gebruikelijke seksualiteitsbeleving niet zo gemakkelijk om uit te spreken en te implementeren. Immers door verlangens uit te spreken zou je veel kunnen verliezen, maar er is zeker ook veel bij te winnen.

Er bloeit iets moois wanneer je vanuit je hart gaat leven.

Klik hier om meer te lezen over: *BDSM en kink, fetisjisme, andere seks(e)

Meld je aan voor de discussiegroep dialoog der (on)deugden

Interview voor bdsmforyou